Katup kriogenik kanggo aplikasi LNG

1. Pilih katup kanggo layanan kriogenik 

Milih katup kanggo aplikasi kriogenik bisa uga rumit. Sing tuku kudu nimbang kondisi ing kapal lan pabrik. Kajaba iku, sifat-sifat khusus cairan kriogenik mbutuhake kinerja katup tartamtu. Pilihan sing tepat njamin keandalan tanduran, perlindungan peralatan, lan operasi sing aman. Pasar LNG global nggunakake rong desain katup utama.

Operator kudu nyuda ukuran supaya tangki gas alam bisa uga paling sithik. Dheweke nindakake iki liwat LNG (gas alam cair, gas alam cair). Kanthi adhem udakara gas alam dadi cair. -165 ° C. Ing suhu iki, katup isolasi utama isih kudu bisa digunakake

2. Apa sing mengaruhi desain katup?

Suhu pengaruhe penting ing desain katup. Contone, pangguna bisa uga mbutuhake lingkungan sing populer kayata Timur Tengah. Utawa, bisa uga cocog kanggo lingkungan sing adhem kaya samodra kutub. Kaloro lingkungan bisa mengaruhi kenceng lan daya tahan katup. Komponen katup kasebut kalebu awak katup, bonnet, batang, segel batang, katup bola lan kursi katup. Amarga komposisi bahan sing beda-beda, bagean-bagean iki berkembang lan dikontrak ing suhu sing beda。

Opsi aplikasi cryogenik

Pilihan 1:

Operator nggunakake katup ing lingkungan sing adhem, kayata rig minyak ing segara kutub.

Pilihan 2:

Operator nggunakake katup kanggo ngatur cairan sing ana ing sangisore beku.

Ing kasus gas sing gampang kobong, kayata gas alam utawa oksigen, katup kasebut uga kudu mlaku kanthi bener yen ana geni.

3. Tekanan

Ana tekanan tambahan nalika nangani pendingin normal. Iki amarga panas paningkatan lingkungan lan pembentukan uap sabanjure. Ati-ati khusus nalika ngrancang sistem katup / pipa. Iki ngidini tekanan bisa nambah.

4. Suhu

Pangowahan suhu sing cepet bisa nyebabake keamanan buruh lan pabrik. Amarga komposisi bahan sing beda lan suwene wektu tundhuk ing pendingin, saben komponen katup cryogenik ngembang lan kontrak kanthi tarif sing beda.

Masalah gedhe liyane nalika ngatasi kulkas yaiku nambah panas saka lingkungan sekitar. Tambah panas iki sing nyebabake pabrikan ngisolasi katup lan pipa

Saliyane kisaran suhu sing dhuwur, katup uga kudu tantangan. Kanggo helium cair, suhu gas cair mudhun dadi -270 ° C.

5.Fungsi

Kosok baline, yen suhu mudhun dadi nol absolut, fungsi katup dadi tantangan banget. Katup kriogenik nyambungake pipa karo gas cair menyang lingkungan. Mengkono ing suhu sekitar. Asil kasebut bisa uga beda suhu nganti 300 ° C ing antarane pipa lan lingkungan.

6. Efisiensi

Bedane suhu nggawe aliran panas saka zona anget menyang zona adhem. Bakal ngrusak fungsi normal katup. Iki uga nyuda efisiensi sistem ing kasus ekstrim. Iki dadi kuwatir yen es mbentuk ing mburi sing anget.

Nanging, ing aplikasi suhu kurang, proses pemanasan pasif iki uga disengaja. Proses iki digunakake kanggo nutup batang tutup. Biasane, batang tutup ditutup nganggo plastik. Bahan kasebut ora tahan suhu sing sithik, nanging segel logam kinerja dhuwur saka rong bagean kasebut, sing akeh obah ing arah sing ngelawan, regane larang banget lan meh ora bisa ditindakake.

7. Sealing

Ana solusi sing gampang banget kanggo masalah iki! Sampeyan nggawa plastik sing digunakake kanggo nutup batang katup menyang area sing suhune cukup normal. Iki tegese sealant saka batang katup kudu dijaga adoh saka cairan kasebut.

8. Katup isolasi kenceng Rotary offset

Offset iki ngidini katup mbukak lan nutup. Dheweke duwe gesekan lan gesekan sithik sajrone operasi. Uga nggunakake torsi gagang supaya katup luwih kenceng. Salah sawijining tantangan panyimpenan LNG yaiku growong sing kepepet. Ing rongga kasebut, cairan kasebut bisa mbengkak luwih gedhe tinimbang kaping 600 kaping. Katup isolasi kenceng telung rotasi ngilangi tantangan iki.

9. Katup mriksa baffle tunggal lan kaping pindho

Katup iki minangka komponen utama ing peralatan pencairan amarga nyegah kerusakan sing disebabake dening aliran balik. Materi lan ukuran penting dadi pertimbangan amarga katup kriogenik larang. Asil katup sing salah bisa mbebayani.

Kepiye para insinyur njamin klep kriogenik sing ketat?

Bocor larang banget yen nganggep biayane nggawe gas dadi bahan pendingin. Uga mbebayani.

Masalah gedhe karo teknologi cryogenik yaiku kemungkinan kebocoran kursi katup. Para pembeli asring ngremehake tuwuhing radial lan linear saka batang sing ana gandhengane karo awak. Yen pembeli milih katup sing bener, bisa ngindhari masalah ing ndhuwur.

Perusahaan kami nyaranake nggunakake katup suhu sithik sing digawe saka stainless steel. Sajrone operasi karo gas cair, bahan kasebut bisa nanggepi gradien suhu kanthi apik. Katup kriogenik kudu nggunakake bahan panyegelan sing cocog kanthi kenceng nganti 100 bar. Kajaba iku, ndawakake bonnet minangka fitur sing penting banget amarga bisa nemtokake kencengane gagang batang.


Wektu kiriman: Mei-13-2020